Saturday, October 9, 2010

Two's ALONG in my life....

Salam to all my readers..wah2..speaking yea cik qyra??kali nk nk setory sket psl due org ALONG dlm hdup aku...bukan ALONG yg hutang2 tu..ni along yg x de kaitan dlm Genetik aku tp dh mcm adek bradek aku sndri...

Aku ade due org along..satu along boy..satu along gurl..due2 ni anak sulong..so mmg tepat la kalo aku pgil dorg along..dorg ni walau pun jauh dri aku..tp aku slalu je egt dorg...coz dorg slalu wat pesanan2 yg touching2..lg2 along aku yg boy tu..jgn risau eh??pesanan along sntiase org egt...

Ok..first..kiter bukak citer psl along aku yg boy tu..citer n background die mcm ni...(sekadar pe yg aku tau la yea)...

1.Along(boy)-name dia asyraf(sory kalo slh eja)...ktorg knl kat ym..tmpat chating2 tu..aku la yg gatal2 tgn g sapa2 dia...so..knl nye knl...last2 jd kwn baik la gak..sbb hri2 duk chating...mle2 die bg tau die stdy Uitm..cos Microbiology..(kalo x slp la)..tp yg heran nye..stiap kali die ckp die lapar,aku suh la mkn nsi..die msti kte x da la..aikk??Uitm x jual nsi ker??and then die mkn roti jer..aku slalu perli die..diet ke??x pe la...yg lg heran nyer..tiap kali aku on9 wktu ptg die jrg on9..kalo aku on9 dlm kul 12.00 mlm ke ats..bru die muncul...npe yea??aku slalu tnye..npe x on9 ptg??die x mau jwb..biar la..lme2 aku syak die nk stdy obersea..tp x mau ngaku..pkse punyer pkse..last2..die ngaku..stdy kat Arab sne..fuyooo..x sgke la kan..along aku ni jauh di Arab nun..mke die pun x tgk lg time nih..sbb die ni kedekut giler nk tunjuk pic die..x pe..sabar lg..aku pgil die Acap je wktu mle2 knl dlu..walau pun umur die dh 25...ske2 aku je kan??x hormat org tua...haha...ble dpt tau die stdy luar,slalu tnye ble nk lek sni..sne ade salji x??mcm2 la...cian die kne layan aku yg senget ni..sabar sgguh die ngan pangai aku...die ni caring..slalu kalo ckp x sht,dan2 la ceramah die mle...mcm2..lme2 aku rse mcm dpt sorg abg lak..lg pun aku kn anak sulong...kekurgn kasih syg...hahah...x de abg..last2 aku ckp.."boleh x kalo org pgil ALONG??"..die pelik..tp die kte.."boleh je"...so..start pada hri tu mmg aku anggap die along aku..pape mmg aku story kat dia..ngadu mcm2 hal..dia ni walau pun mcm alim..tp dia sporting giler..ko citer la psl pe pun..semua die lyn..die pun ske layan komik..mcm budak2..die org johor..thun ni die rye kat mesia...mgu depan die nk fly dh lek sne...aku prnh tnye perempuan mcm mne yg dia nk wt bni??ni cri2 bakal suri hidup incik Along aku:
-pkai tdung labuh(aku terkuar senarai trus..hahaha..)...die ske je tgk gurl yg mcm ni..hati dia tng..tu yg die ckp dlu..aku egt lg..die ckp lg,kalo x dpt yg pkai tdung labuh,jnji pkai tdung..yg pndai jge aurat..bgus2..
-pndai msk...yg ni rse nyer semua lelaki nak kot...sbb along ni pun teror msk..untung sape dapat kan??
-phm dia..
-penyayang,caring,setia n semua2 la..sng citer...
Aku slalu je tnye die npe x de awek??die ckp.."Along malu sket ngan gurl ni".."Along x reti nk mle kan"..so..aku pun phm npe die x de awek..x pe..meh adek along a.k.a awek fahrin kasi setel ni problem k??..along duk diam2 jer...

Along no 2 aku plak cm ni pangai nyer..

2.Along(gurl)-Cik Munirah name nyer..aku knl die kat sek aku dlu..Kat SMIK la...die lemah gemalai org nye..suare die mmg slow..volume 10 pun x tntu lg dgr..aduhai...sopan pun iye..die ni org ganu..dlu kat sekolah..die ni prnh jd ketua Puteri Islam..kalo kat perhimpunan tu...time kawad la..kdg2 x de microfon..so kne la pkai suare original bg command kan??suare die halus..smpai sakit2 tekak die jerit..cian kat dia..jrg tgk dia ni marah2 kat geng2 aku..kat aku pun..sbb dia ni penyayang org nye..baik sgt2..kalo ade prob pape.story je..gerenti die dgr..siap ngan bebelan ibarat sorg mak2...haha...die ade adek kembor...skang ni die stdy kat Usim Nilai...cos foodbiotechnology..perghhh..kaji mknn je la kje nyer Cik Along aku ni...die ni pun kaki novel mcm aku gak..slalu je brgn nk dpt suami mcm hero2 novel tu kan??haha...Mle2 kenal mmg pgil die Kak Mun..pastu lme2 leh lak lekat pgil Along kat die...aku pun selesa pgil die cm tu...die pun x kisah..dh aggp aku cm adek2 die dh...lme giler x jmpe die ni..last jmpe pun form 5 dlu....skang ni msing2 dh jauh..pyh la sket kan??x pe la..nnti die kawen aku g...hahah..td aku chating ngan die kt ym..aku tnye ape ciri bakal suami dia??ni antara dialog2 nye..aku saip copy lg kat ym sbb mls nk tulis lek...haha...


munirah mohamad: ofkos la nk yg kuat agama n amalkn
qiramy7: ok2
qiramy7: heheh
qiramy7: bgus2
munirah mohamad: bknnye nk ustaz yg alim ulamak
munirah ohamad: tp at least dy bley bwk along jd lbey baek
qiramy7: ok2
qiramy7: hehee
munirah mohamad: dy mesti ade kekurangn gak
munirah mohamad: along apatah lg
munirah mohamad: so
munirah mohamad: ape yg penting
munirah mohamad: along nk seseorg yg bley melengkapi kekurangan along
munirah mohamad: n along bley lengkpkn kekurangn dy
 
ni lah discussion aku ngan Cik Along td...die nk org yg leh jd kan die lg bek dri skang ni..even aku rse die mmg bek..tp tu cri2 bakal suami die kan??pastu die nk lelaki yg caring,romantik,setia dan len2 la..pnjg sgt cri2 die..aku amek point2 penting je..tgu jwpn point pnting psl cri2 laki dia mcm ada tazkirah free waktu g kursus kawen..punya la pnjg berjela die bebel..:)...ape lg ek??tu je la kot..Cik Along ni x sabor2 dh nk bce citer psl die..

Korg msti pelik ape kaitan cri2 bakal psgn hdup Along2 aku ni..sni aku huraikan...sebenarnye..aku rse dorg ni mcm sesuai je kalo dijodoh kan...sape rse btul??sila agkat tgn...sbb cri2 yg dorg nak tu ade kat stu sme len...bak kate Cik Along la...boleh lengkap kan kekurgn msing2..so..Incik Along ku..ape lg tggu??x nak no tepon Cik Munirah ker??org ade..die pun pkai celcom gak..cm along...mmg sesuai sgt la...hahah...tp org nak hadiah dri Arab yea kalo korg ade jodoh..hahha..x men yg murah2 ok?nak yg mahal2 je..bukan sng jd match maker ni...no tepon Cik Along ialah 013-32......nk??nnti kiter chating org bg k??x de hal nyer..org leh byg kan nnti...g makn nsi myk korg..msti best..wah3....org nk duduk kat meja makan beradap tau Long??x men meja biase2 ni...nak gak makan udang cucuk2...

Tu je la kot psl Along2 aku ni...walau cm ne skali pun...dorg ni mmg the best dlm hdup aku sbb dorg slalu je layan kerenah aku yg ntah pape ni...so...conclusion nye..mari la sme2 kita doa kan smge insan2 yg aku pgil Along ni ade jodoh...aminnnn...smge Tuhan makbul kan doa kiter semua...:)..ok la..nk g stdy dah..(konon2 nye)..kepada dua2 along..jgn mrh org eh kalo ade silap2 sket tu..biase la...usik mgusik...tp still nak korg kawen...ahaksss...ok la semua..tata...salam..

P/S:entry ni sebenarnye khas utk Cik Munirah sbb die duk sibok suruh puji2 dia dlm blog aku ni..x pe...org dh puji along dh..siap cri kan jodoh lg utk along..perfect org buat..susah tau??..hehe...:)..org syg due2 ALONG....




3 comments:

munie said...

hahaha..lawak gile r sayam oi..ade ke patut kt cni dy nk jodohkn along..xde keje laen ke hah???????????????

LuKiSaN hAtI said...

bior ler..kiter nak along kiter gak jd abg ipor kiter..:)

munie said...

haha..yolah tu..pape jela enolku yg sengal..

Post a Comment